Finasterid redder Donald Trumps hår

Finasterid redder Donald Trumps hår

Hvad enten du bryder dig om den amerikanske præsidents frisure eller ej, må de fleste af os anerkende, at mængden af hår på den frie verdens leders 73-årige hoved er ret imponerende. Donald Trump har i lang tid anvendt det aktive stof finasterid mod arvelig skaldethed. Finasterid er det middel mod hårtab, hvis effekt er mest veldokumenteret, men midlet har bivirkninger.

Donald Trump deler med mellemrum sin helbredstilstand med den amerikanske offentlighed. Her har hans doktor fortalt, at præsidenten bruger Finasterid mod arvelig skaldethed  Finasterid er et receptpligtigt stof, som kun mænd kan bruge mod arvelig skaldethed, og som virker ved at hæmme det enzym, som sammen med det mandlige kønshormon testosteron skaber den ”cocktail”, som langt de fleste forskere giver skylden for arveligt hårtab.

Finasterid redder Donald Trumps hår

Dokumenteret kur

Ifølge forskerverdenen er finasterid det stærkeste bud på en dokumenteret kur mod arveligt hårtab. Studier viser, at 66% af testdeltagerne oplevede en øget hårvækst efter en behandlingsperiode på 2 år. 33% af deltagende oplevede, at hårtabet stoppede – men at de ikke fik yderligere hår. 1% oplevede hverken øget hårvækst, eller at hårtabet stoppede.

Det lyder jo rigtig godt, men ingenting er gratis. Finasterid kan have bivirkninger, som du skal tage i betragtning, hvis du ønsker at starte en behandling. De mest almindelige bivirkninger er seksuelle problemer, som 2.1% to 3.8% af patienterne kan opleve.

Sjældne bivirkninger er:

Et stort bivirkningsstudie konkluderede, at de seksuelle bivirkninger ved at bruge finasterid var så små, at det ikke skulle afholde læger fra at udskrive finasterid til patienter med arveligt hårtab.

Rejsningsproblemer

Uenighed om langtidseffekter

Hvad angår langtidseffekter er forskerne lidt uenige. Flere studier peger på, at de ubehagelige bivirkninger forsvinder, hvis du stopper behandlingen. Andre studier viser, at bivirkningerne kan vare tre måneder eller længere.

Det er også vigtigt at pointere, at hårtabet fortsætter, og den nye hårvækst forsvinder, hvis du stopper behandlingen. Du tager finasterid i tabletform en tablet dagligt. Studier viser, at det største resultat forekommer indenfor de første 24 måneder. Herefter kan patienter opleve, at antallet af nye hår går lidt ned.

En anden løsning på dit hårproblem kan være en hårtransplantation.

Finasterid bliver også brugt til at behandle forstørret prostata. Brandnavnet for midlet mod hårtab er Propecia. I dag fås finasterid også i kopipræparater, som er billigere og har den samme virkning.

gratis online-konsultation

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder ud af, hvad der er bedst for dig.

Hør mere

Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings