Kan stamceller få håret til at gro?

Kan stamceller få håret til at gro?

Nu er der måske snart håb for dem af os, som ikke kan få håret til at gro på hovedet, og som har for lidt hår til en almindelig hårtransplantation. Amerikanske klinikker kan måske allerede indenfor de næste få år tilbyde stamcellebehandling af skaldethed. Prisen bliver til gengæld svær at spå om.

Vi mennesker har 100.000 – 150.000 hår på hovedet. Det er de fleste af os glade for. For håret er en stor del af vores identitet og selvopfattelse.  Når vi mænd runder 50 år er ca. halvdelen af os imidlertid enten tyndhårede eller skaldede. En hårtransplantation er den eneste sikre måde at få håret tilbage på hovedet. Men kun hvis du har tilstrækkeligt med hår i donorområdet i nakken eller i siderne.

Vi fra Billig Hårtransplantation må desværre hvert år sige nej til en række mennesker, som har for lidt hår i donorområderne til at de kan få et godt resultat ud af en hårtransplantation.

gratis online-konsultation

Nu er der imidlertid håb forude for os alle med høje tindinger og måne. En række internationale forskere har gennemført lovende forsøg, hvor de udviklede levedygtige hårsække ud af stamceller.

Mus fik håret tilbage

I 2017 lykkedes det forskere på University of Southern California under ledelse af dr. Cheng-Ming Chuong at udvikle levedygtige hårsække ud af hudceller. Hårsækkene transplanterede forskere over på mus, hvis hår var barberet væk. Hårene voksede videre på musene.

Videnskabsmænd og kvinder på Yale University i Conneticut og Sanford-Burnham Medical Research Institute i Californien har ligeledes arbejdet med at genskabe hår ud fra stamceller.

Forskerne håber, at deres resultater kan inspirere til at udvikle en effektiv kur mod skaldethed, og meget tyder på, at de får ret. Faktisk er det allerede lykkedes en række italienske videnskabsmænd at gennemføre den første stamcelle hårtransplantation på mennesker. Resultaterne er meget lovende. Stamcellebehandlingen øgede hårets tæthed hos forsøgspersonerne med 29% 23 uger efter den sidste behandling.

Stamcellebehandlingen foregår firkantet sagt på følgende måde. Først udtager lægen et lille stykke hud fra patienten. En særlig metode udskiller stamcellerne, som lægen derefter sprøjter ind i patientens hovedbund.

Behandlingen gentages alt efter hvor meget hår, den enkelte patient har. Behandlingen foregår allerede i dag på eksperimentel basis på klinikker i USA.  Det er vigtigt at understrege, at stamcelletransplantationer endnu ikke er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Priserne for behandlingerne er svære at spå om, men vil helt sikkert hænge sammen med graden af patientens skaldethed.

Hvad er en stamcelle?

Stamceller er celler på deres tidligste stadie. Stamceller kan dele sig ubegrænset og de kan udvikle sig til flere forskellige celletyper. Netop fordi stamceller kan udvikle sig til en lang række forskellige celletyper, har forskeren store forventninger til stamcellernes medicinske potentiale.

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

gratis online-konsultation

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder ud af, hvad der er bedst for dig.

Hør mere

Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings