Hvorfor får man høje tindinger?

Hvorfor får man høje tindinger?

Høje tindinger er et alment fænomen som rammer mange mænd. Dette giver anledning til stor frustration og påvirker selvtilliden. Unge mænd helt ned i slutningen af teenageårene og starten af 20’erne kan opleve høje tindinger, og dette er ikke ønskværdigt, da det typisk forbindes med et tegn på aldring (hvilket det ikke nødvendigvis er).

høje tindinger

De første forandringer i hårtab skabes fortil i hovedbunden hvor hårene begynder at tynde ud. Dette er hvad der populært sagt bliver til de ”høje tindinger”. Dette er helt normalt.
Hvis hårtab er kendt i familien, så er der højere sandsynlighed for at det er nedarvet, og derfor kan samme type hårtab forventes at ses i højere grad.

Yderligere er hårløget hos disse mænd mere sensitivt for påvirkning af det mandlige kønshormon testosteron. I hårbunden sker der en proces hvor hormonet omdannes til dihydrotestosteron, som svækker hårets vækst.

Du kan derfor i denne forbindelse ikke forebygge de høje tindinger i at opstå. Hvis de opstår, så opstår de.

Mængden af testosteron hos mænd med hårtab og mænd uden hårtab er i udgangspunktet det samme, men det er den disponeringen af hårtabet, som altså er arvelig, der er skyld i testosteronets påvirkning af håret.

Som beskrevet kan hårtab og høje tindinger opstå allerede hos unge mænd på ca. 20 år. De danske mænd oplever at hver tredje oplever hårtab inden de er 30, og når du rammer 40-50 års alderen, så forekommer hårtab hos næsten halvdelen af alle mænd. Med andre ord. Du er ikke alene.

gratis online-konsultation

Hvad kan man gøre mod høje tindinger?

Hårtabet er en tilstand som oftest langsomt påvirker hårene at falde af. Dette kan der ikke naturligt rettes op på igen, men der findes forskellige produkter som mener at kunne udsætte hårtabet, pleje og give næring til det eksisterende hår.

Med alderen stopper hårtabet typisk, og man vil herefter ikke tabe sit hår yderligere. Der er forskellige produkter som kosmetisk kan være med til at skjule de høje tindinger, og yderligere er en permanent løsning i form af hårtransplantation. Læs mere om at få en hårtransplantation her

Hvis du vil nedsætte dit hårtab, så er en sund livsstil også vejen frem. Udgå stress og rygning, og få sine vitaminer og mineraler.

Høje tindinger hos kvinder

Høje tindinger hos kvinder er ikke lige så udbredt, da kvinder naturligt ikke besidder de samme niveauer af testosteron og dihydrotestosteron som mænd. Alligevel kan kvinder opleve vigende hårgrænse.

Hvornår bør man foretage en hårtransplantation for at bekæmpe sine høje tindinger?

Selvom hårtab og høje tindinger kan være frustrerende, så anbefaler vi at man bør vente med at få foretaget hårtransplantation til ens hårtab har stabiliseret sig. Det vil sige, at hvis man er i starten af 20’erne og oplever hårtab, så er det i de fleste tilfælde en fordel at vente til hårtabet i tindingerne er stabiliseret. Dette er meget individuelt fra person til person.

Ved at vente sikrer man sig i højere grad en naturlig udseende hårtransplantation, da man i dette tilfælde ikke lige så høj grad vil opleve at hårgrænsen eller de høje tindinger flytter sig yderligere. Årsagen til dette er, at en hårtransplantation er permanent, og vil sidde der resten af livet.

gratis online-konsultation

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder ud af, hvad der er bedst for dig.

Hør mere

Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings