Hårtab

Hårtab

Næsten alle mænd oplever hårtab. Årsagen bag mandligt hårtab kaldes androgen alopeci og er langt den mest almindelige årsag til, at mænd taber håret.  Det mandlige kønshormon producerer et hormon, som kaldes DHT. Jo mere følsomt dit hår er overfor DHT, desto mere hår vil du sandsynligvis tabe.

Årsager til hårtab

Det handler om genetik, og du arver din følsomhed overfor DHT fra din far, din mor eller begge. Hvis du ryger, er stresset eller tager anabolske steroider, kan det forøge din følsomhed og dit hårtab. Men selvom du ikke er specielt følsom overfor DHT, vil du med alderen sandsynligvis alligevel opleve et vist hårtab.

Hårtabet vil typisk vise sig først som høje tindinger, vigende hårgrænse og måne.

Den næstestørste årsag til hårtab er Alopcia Areata. Det er en såkaldt ”autoimmun sygdom”. Firkantet sagt betyder det, at dit eget immunsystem tager fejl og angriber raske celler i din krop. Det kan lede til, at du taber hår i ovale eller runde områder på kroppen og på hovedet. Selvom forskerne har gjort en række bemærkelsesværdige opdagelser, har de endnu ikke fundet en generel kur mod sygdommen. Hvis du oplever hårtab i runde eller ovale områder, skal du gå til hudlægen og få ham eller hende til at stille diagnosen. Har du Alopecia Areata, skal sygdommen have været inaktiv i flere år, før vi vil anbefale dig en hårtransplantation.

Andre årsager til hårtab er f.eks. stress og svampeinfektioner i hovedbunden. For begges vedkommende gælder det, at fjerner du årsagerne, så er der en god chance for, at håret kommer tilbage. Det er dog ikke sikkert. Hvis du er i underskud med en række næringsstoffer, kan det også give et hårtab. Det forsvinder normalt, når du begynder at indtage næringsstofferne.

Hårtab kan behandles

For nogle starter hårtabet allerede lige efter puberteten. Lidt forsimplet oplever 20% af mænd i 20’erne hårtab, 30% i 30’erne, 40% af mænd i 40’erne vil opleve hårtab. Og så fremdeles. Jo tidligere hårtabet indfinder sig, desto større risiko for at hårtabet bliver omfattende.

Mange føler, at de mister noget af deres selvtillid sammen med håret og bliver irriterede eller kede af det, når de ser deres hårtab i spejlet. Hvis du har det sådan, er en hårtransplantation den sikreste måde at få dit hår tilbage på. Teknikkerne bag hårtransplantationer har udviklet sig meget indenfor de seneste 10 år. Og på vores prisvindende klinik i Istanbul kan du være sikker på at få et flot og naturligt resultat. Udover en hårtransplantation kan du vælge at behandle dit hårtab med to produkter, som begge har videnskabelig evidens for at være virksomme mod hårtab.

Minoxidil er det virksomme stof i Regaine og har vist sig moderat effektivt mod hårtab. Stoffet virker dog langt fra lige godt på alle.

Finasterid er det stof på markedet, som har den stærkeste videnskabelige evidens bag sig. Finasterid blokerer for DHT hormonet og er effektivt til at bremse hårtab. Du skal forbi lægen, for stoffet er receptpligtigt og kan i få tilfælde også have ubehagelige bivirkninger.

Fælles for de to stoffer er, at du skal anvende dem resten af livet for at holde hårtabet i skak.

Hvis du er i underskud med en række næringsstoffer, kan du også opleve hårtab. Det vil normalt stoppe, når du får tilstrækkeligt af næringsstofferne.

Du kan også opleve hårtab, hvis du bruger anabolske steroider. Stopper du med at spise steroiderne, stopper hårtabet i de fleste tilfælde.

Hårtransplantation er den sikreste vej til nyt hår

Den sikreste måde til at håret tilbage er en hårtransplantation. Vores klinik i Istanbul arbejder med den seneste teknologi indenfor feltet, og lægerne er blandt de dygtigste og mest erfarne fagfolk.  Tyrkiet – og i særdeleshed Istanbul – har indenfor de senste 10 år udviklet sig til et kraftcenter indenfor skønhedsbevarende operationer. Officielle kilder peger på, at over 60.000 mænd hvert år tager til Istanbul for at få håret tilbage. Nogle mener, at tallet er tæt på 100.000. Det giver en formidabel erfaring, som sætter vores læger i stand til at flytte flere grafts per behandling end andre læger. Samtidig er kvaliteten og servicen meget høj, mens priserne er væsentligt under dansk niveau. Du får en bedre kvalitet til under halvdelen af prisen, hvis du vælger vores prisvindende klinik. Du kan læse mere i vores hårtransplantation pakke løsning

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder vi ud af, hvad der er bedst for dig.

Vælg dit stadie og lad os tage en snak om dine muligheder

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings