Lys forude for dig, som lider af alopecia areata

Lys forude for dig, som lider af alopecia areata

Forskere på Columbia University er ved et tilfælde faldet over noget, som kan være kuren til dig, som lider af alopecia areata, som er en autoimmun sygdom, der bringer hårsækkene i dvale i små eller større ovale områder på hovedet eller andre steder på kroppen.

En autoimmun sygdom får dit eget immunforsvar til at tage fejl og angribe raske celler. Det skaber en mere eller mindre permanent betændelsestilstand, og sygdommen får dine hårsække til at gå i dvale. Hvis lægen kan hæmme betændelsestilstanden, kan han eller hun ret firkantet sagt også vække dine hårsække af dvalen og få håret til at gro frem igen. Og det er lige præcis det, som forskerne er lykkedes med. Eksperimenter på mus og menneskelige hårsække viser, at en familie af Janus Kinase (JAK) enzymer kan vække de slumrende hårsække hos alopecia areata patienter ved at blokere for betændelsessignalerne fra sygdommen.

Som en drøm

Det lyder ret teknisk, men pointen er, at 75% af deltagerne i det lille patientstudie fik mindst 50% af det manglende hår tilbage. Det lyder som en drøm, fordi forskerne til dato ikke har kunnet pege på en effektiv behandling mod alopecia areata. Men der er stadig lang vej at gå, indrømmer forskerne. Undersøgelsen omfattede et meget lille antal patienter. Så de gode forskerne må på den igen med et større antal patienter samt en kontrolgruppe, der modtager placebo medicin for at sikre sig, at resultaterne holder. Der er heller ikke tale om en kur, men ”kun” om en metode til at holde symptomerne på den autoimmune sygdom nede.

Men mennesker, der lider af alopecia areata har dog stadig grund til optimisme. Forskere på Standford University har også arbejdet med JAK enzymer for at vække de slumrende hårceller hos alopecia areata patienter og er kommet til lignende resultater.

Meget tyder altså på, at lægerne er på det rigtige spor. Ulempen er som sædvanlig, at lægemidlerne ruxolitinib og tofacitinib, som de to forskerteams testede, også kan have alvorlige bivirkninger. De udfordringer skal lægerne naturligvis løse, før lægemidlerne kan slippes løs på alopecia areata, som er verdens næststørste årsag til skaldethed.

Du bør gå til lægen, hvis du tror, at du lider af alopecia areata, så du kan blive diagnosticeret. I visse tilfælde kan binyrebarkhormon også hjælpe på tilstanden, men det er langtfra alle, der får glæde en sådan behandling.

Hvis du lider af alopecia areata vil en hårtransplantation kun hjælpe, hvis sygdommen ikke har udviklet sig gennem flere år.

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder vi ud af, hvad der er bedst for dig.

Vælg dit stadie og lad os tage en snak om dine muligheder

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings