Minoxidil er moderat effektivt mod hårtab, hvis du bliver ved!

Minoxidil er moderat effektivt mod hårtab, hvis du bliver ved!

Minoxidil er et af de aktive stoffer mod hårtab, som er ganske gennemtestet. Resultaterne er overvejende positive. Men som med alle andre kure mod hårtab skal du blive ved med at bruge stofferne for at bevare håret. Hvis du skal have et permanent resultat, skal du have en hårtransplantation.

FMinoxidil er moderat effektivt mod hårtab, hvis du bliver ved!

Medicinalvirksomheden Upjohn (nu en del af Pfizer) testede tilbage i 1960’erne et middel mod forhøjet blodtryk. En bivirkning ved midlet var forøget hårvækst hos forsøgspersonerne. I starten slog Upjohn folkene det hen som en uskadelig bivirkning. Men da det slap ud, at 60% af patienterne, der tog Minoxidil mod forhøjet blodtryk i tilgift oplevede hårvækst, fik Upjohn mange henvendelser fra folk, der ønskede at være forsøgspersoner.

gratis online-konsultation

Intet vidundermiddel

Desperate tyndhårede mænd håbede, at Minoxidil var det vidundermiddel, som mange sukker efter. Indtil da havde mænd forsøgt alt for at få håret til at gro. Lige fra at stå på hovedet for at stimulere blodtilførslen til at tage mandligt kønshormon ( med fare for at miste potensen). Minoxidil er desværre ikke et vidundermiddel, men det har vist sig moderat virkningsfuldt i flere videnskabelige undersøgelser.

En tommelfingerregel blandt fagpersoner lyder, at Minoxidil – eller Regaine som produktet hedder – stopper hårtab hos 30% af brugerne, giver ny hårvækst til andre 30% og er virkningsløst blandt de sidste 20%. Ny forskning peger dog på, at 50% af brugerne kan bremse hårtab med Minoxidil, hvis brugerne vel at mærke ikke stopper med at bruge midlet.

Samtidig tyder forskningsresultater på, at Minoxidil er mest virkningsfuldt blandt mennesker under 40 år.
Minoxidil sælges i både 5% og 2% opløsninger. Forskningen peger på, at 5% opløsningen giver de bedste resultater. Et studie fra 2002 viser, at brugere af 5% opløsningen får resultater hurtigere og får samtidig 45% mere hårvækst ud af deres anstrengelser.

Studiet blev gennemført, efter at testpersonerne havde brugt Minoxidil i 48 uger. Resultaterne af Minoxidil behandling viser sig som udgangspunkt nemlig tidligst efter 4 måneder, og der kan gå op til et år, før du får resultater.

Minoxidil har også vist sig at virke på kvinder, dog med mere usikre resultater.

Få bivirkninger

Midlet har få bivirkninger. En sædvanlig bivirkning er rødme og hudirritation, der hvor midlet påføres hovedbunden. I visse tilfælde kan midlet forårsage større risiko for, at brugeren bliver solskoldet. Nogle brugere kan også blive allergiske overfor midlet, og så skal man naturligvis ikke bruge midlet. Det er vigtigt at søge læge, hvis du bruger Minoxidil og oplever

gratis online-konsultation

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder ud af, hvad der er bedst for dig.

Hør mere

Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings