Rygning gør dig tyndhåret

Rygning gør dig tyndhåret

Hvis du drømmer om at få håret tilbage med en hårtransplantation, er der meget du selv kan gøre for at få det bedst mulige resultat. Et af de vigtigste er at stoppe med at ryge.

At rygning er skidt for dit helbred, har forskere efterhånden slået ret godt fast. Men at rygning også skader dit hår og hårets farve. Ja, det er måske stadig nyt for nogle. Rygning skader hud og hår. I 2007 kom det første videnskabelige studie, der påviser en sammenhæng mellem rygning og hårtab.  De taiwanesiske forskere Lin-Hui Su og Tony Hsiu-Hsi Chen fra the Far Eastern Memorial Hospital og National Taiwan University gennemførte en undersøgelse med 740 deltagere. Forskerne tog en lang række forhold i betragtning. Alder, køn, helbredstilstand, sygdomshistorie for at nævne nogle. Og om de røg og hvor meget.

Resultatet af undersøgelsen var, at tidligere og nuværende rygere havde næsten dobbelt så stor risiko som ikke-rygere for at opleve moderat til voldsomt hårtab. Da forskerne brød data endnu mere ned, konkluderede de, at rygere med et forbrug på mere en 20 cigaretter om dagen havde over dobbelt så stor risiko for hårtab end mennesker, der aldrig havde røget.

Stofferne i tobakken skader både hårrødder og hårcellernes DNA, hvilket både leder til hårtab og tab af hårfarven. Rygning hæmmer også blodforsyningen til håret. Hår har brug for ilten fra blodet for at trives, og røgen får blodkarrene til at trække sig sammen. Det forstyrrer alt sammen hårets naturlige vækstfaser og leder til hårtab. Rygning påvirker også dit immunsystem, så håret er mere udsat for sygdomme, som kan skade væksten og få det til at falde af. Hvis du vælger at droppe cigaretterne, er det muligt, at håret vokser tilbage på hovedet. Men det er langtfra sikkert.

Når du vælger at få en hårtransplantation, beder vi dig om at stoppe din rygning inden og fastholde stoppet i ugerne efter din transplantation. Det gør vi for at give dit nye hår de bedst mulige vækstbetingelser. Men det siger sig selv, at hvis du starter igen efter din transplantation, kan du skade dit nye og dit eksisterende hår. Derfor er det en god idé at

Huden bliver mere rynket, når du ryger. Det kan moderne skønhedskirurgi rette op på, men skal håret komme tilbage med garanti, er en hårtransplantation det bedste bud.

Udover et rygestop er der også en række andre ting, som du skal gøre for at få det bedste resultat med dit nye hår.  Du skal vente med din træning, du kan tage nogle produkter, som stimulerer hårets vækst, du skal ikke opholde dig i solen i mere end ti minutter ad gangen de første uger efter behandlingen. Du kan se flere råd lige her.

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder vi ud af, hvad der er bedst for dig.

Vælg dit stadie og lad os tage en snak om dine muligheder

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings