Verdens første hårtransplantation i Istanbul

Verdens første hårtransplantation i Istanbul

Tyrkiet er idag helt fremme i det globale førerfelt med hårtransplantationer af høj kvalitet. Og det er måske ikke så underligt, fordi en tyrkisk hudlæge gennemførte den første hårtransplantation i nyere tid i Istanbul.

På danske klinikker foretager lægerne nogle få hundrede hårtranplantationer om året. I Tyrkiet foretager tyrkiske eksperter over 60.000 hårtransplantationer. Nogle kilder mener, at tallet er helt oppe på 100.000.  Folk kommer rejsende lang vejs fra for at få hårlinjerne tilbage og dækket månen. Tyrkiske læger behandler kunder så langt væk fra som USA, Canada, Japan. Og New Zealand. Og flere tusind skandinaviske mænd tager hvert år den korte flyrejse til ”Hårtransplantationernes hovedstad”, Istanbul, for at få håret og selvtilliden tilbage. Afhængig af hvem man spørger, bliver mellem 70% og 80% af alle hårtransplantationer i Tyrkiet udført i Istanbul. Ifølge det anerkendte, internationale sammenligningssite, WhatClinic, vælger 53% af alle, der søger efter hårtransplantation, Tyrkiet som destination.

Den store interesse for Tyrket og det store antal transplantationer i landet skyldes naturligvis, at prisen er væsentligt lavere end andre steder. Men først og fremmest skyldes det de tyrkiske lægers ekspertise og høje kvalitet. Den er de ikke kommet sovende til. For det var her, hvor den moderne hårtransplantation trådte sine barnesko. I 1897 gennemførte den fremsynede tyrkiske hudlæge Monahem Hodara den første vellykkede hårtransplantation i nyere tid. En af hans patienter havde mistet hår på grund af en svampeinfektion. Hodara tog en række sunde hår fra patientens hoved og placerede dem på de bare pletter. Efter fire uger kunne Hodara notere sig, at mange af de transplanterede hår havde overlevet ”omplantningen” og voksede nu på de områder, hvor patienten havde mistet hår.

Resultaterne gav genlyd i pressen, hvor man talte om, at ”skaldethed var udryddet”. Men hodaras kolleger rundt om i verden tvivlede på hans resultater. Det var simpelthen for godt til at være sandt, mente de, og nogle anførte, at Hodara havde snydt med sin forskning.  Men Hodara havde gjort sit arbejde grundigt og gennemført flere eksperimenter med andre patienter, som havde mistet håret af forskellige årsager. Resultaterne underbyggede hans teori om, at sundt hår kan transplanteres fra et område til et andet og vokse videre. Hodara blev den første formand for Det Dermatologiske Selskab i Istanbul, men hans succesfulde eksperimenter med hårtransplantation gav ham ikke den faglige anerkendelse, som forsøgene berettigede ham til.

Ikke desto mindre er Istanbul idag et globalt centrum for hårtransplantationer og skønhedsbevarende operationer og førende indenfor den nye skånsomme og effektive FUE behandling, som i 2017 overhalede den traditionelle FUT behandling som verdens mest anvendte metode til at give mænd deres hår tilbage.

FUT (Follicular Unit Transplant) metoden var indtil 2017 den mest anvendte metode i verden. Metoden går firkantet sagt ud på, at operatøren tager ”strips” af hårsække og transplanterer dem til de skaldede områder på patienten. Hvorimod FUE (Follicular Unit Extraction) går ud på, at operatøren tager enkelte hårsække ad gangen. Det siger sig selv, at FUT er en hurtigere metode end FUE. Men FUE har vist sig mere skånsom og har i mange tilfælde også givet bedre resultater end FUT-metoden. FUT-metoden kan også give aflange ar, hvorimod FUE-metoden efterlader så små ar, at de næsten er usynlige. Derfor er FUE metoden også mere populær end FUT-behandlingen på tyrkiske klinikker.

De tyrkiske lægers erfaring gør dem også i stand til at flytte flere grafts i en behandling, end deres kolleger i f.eks. Danmark ifølge den tyrkiske medie, Daily Sabah. I Istanbul alene er der ca. 400 klinikker, der tilbyder at give kunderne håret tilbage. Hertil kommer – desværre – en række uautoriserede klinikker, hvor personalet ikke har den nødvendige uddannelse. Det er derfor vigtigt, at du tjekker op på klinikken, før du bestiller en hårtransplantation. På de uautoriserede klinkker, kan du få en behandling for ned til $600, men det er et forkert sted at spare, hvor du aner ikke, hvordan du kommer til at se ud, eller om klinikkerne overholder hygiejnereglerne. De tyrkiske myndigheder forbyder uautoriserede behandlinger, men det er ikke nok til at komme problemet til livs.

Priserne på de autoriserede klinkker ligger typisk mellem $2000-$4000.  Billig Hårtransplantations klinik ligger i Besiktas kvarteret, er fuldt akkrediteret og har nogle af branchens dygtigste og mest erfarne læger. Her er prisen lidt under $2700 (DKK 18.000), og du får et naturligt resultat i høj kvalitet.

Kort sagt er standarden på de akkrediterede tyrkiske klinkker meget høj. Du får en god behandling og et supergodt resultat. Men hold dig væk fra de uautoriserede klinkker, der lokker med ultralave priser. Det er dit udseende, vi har med at gøre.

Trustpilot
Jeg ønsker at høre mere

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om din hårsituation. Vi fortæller om mulighederne, behandlingen og besvarer dine spørgsmål. I fællesskab finder vi ud af, hvad der er bedst for dig.

Vælg dit stadie og lad os tage en snak om dine muligheder

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Online Konsultation - Billig Hårtransplantation
Online
Konsultation
Trustpilot Billig Hårtransplantation
Trustpilot
Ratings